Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fruntimmerstårta med färska bär

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Fruntimmerstårta med färska bär

Ingredienser

Instruktioner

  1. Deg: Blanda mjöl och socker i en bunke. Smula ner smöret till en grynig massa. Rör ner äggulan och arbeta ihop till en deg. Alla ingredienser kan även blandas på en gång i matberedare, knåda sedan ihop smulorna till en deg på bänken.
  2. Kavla ut degen mellan två plastfolie-ark och klä en form med löstagbar kant, 24 centimeters diameter. Degen ska gå upp till minst halva kanten. Sätt den i kylskåpet. Ska inte förgräddas.
  3. Fyllning: Blanda samman bitar av mandelmassa med bitar av smör, ägg, äggvita och citronskal. Går bra i matberedare. Bred ut fyllningen i mördegsskalet i formen. Grädda kakan på nedre falsen i ugnen i 175 grader cirka 30 minuter. Låt kakan kallna i formen.
  4. Garnering: Ta loss kakan ur formen. OBS! Kakkanten är spröd! Vispa vaniljsåsen fluffig och gjut den över fyllningen inuti mördegsskalet. Garnera med bär samt blad av citronmeliss. Bären kan fördelas både under och över vaniljpöset om så önskas.
  5. Tips: Vispbar vaniljsås utan mjölk finns under varumärket Oatly. Såsen görs på havrebas. Tio procent fett, från palmolja och rapsolja.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.