Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fruntimmerstårta

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Jag hittade det här receptet på tårta i någon veckotidning för hundra år sedan (nåja) och jag har gjort den många gånger sen dess. Om man gillar havregryn så måste man prova på den här! Perfekt att göra om man själv är eller vill bjuda vänner som är nötallergiker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll det smälta smöret eller margarinet över havregrynen i en bunke och låt det svälla en stund. Blanda vetemjöl och bakpulver. Rör ner ägg, socker och mjölblandningen i grynen.
  2. Rita en rundel på ca 22 cm i diameter på ett bakplåtspapper och bred ut smeten på den. Grädda i 175 grader i 12-15 minuter.
  3. Vispa i en kastrull ihop ägg, grädde, socker och majsenamjöl. Sjud under vispning tills krämen tjocknar (fyll gärna diskhon med iskallt vatten, om krämen ser ut att vilja skära sig så ställer man snabbt ner kastrullen i vattnet och räddar såsen!). Låt den svalna, smaksätt sedan med vaniljsocker.
  4. Bred den kalla gräddkrämen på havrebottnen och garnera med bär eller frukt och rostad flagad mandel. Ställ kallt tills ni ska koka kaffet!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.