Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fruntimmerstårta på havrebotten

 
Skriv ut

Då man finns bland namnen i fruntimmersveckan så får man väl bjuda er alla på en fruntimmerstårta!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda de torra ingredienserna och skär det kylskåpskalla fettet i bitar. Finfördela till en grynig massa och tillsätt vätskan.
  2. Låt degen vila medan ugnen blir varm och kavla sedan ut till en avlång platta, ca 10x20 cm. Grädda mitt i ugnen i 15 minuter.
  3. Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten. Skär kapkrusbären i halvor.
  4. Smält gelatinet och blanda med den kalla äppeldrickan. Låt det börja tjockna innan du skedar bären på den mjuka havrebottnen. Ställ in i kyl för att tjockna ytterligare.
  5. Vispa grädden och spritsa ut den runt kanten. Tårtan kan göras en dag i förväg, men bör inte frysas.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.