Björnbär är rika på C-vitaminer men bären är inte bara nyttiga utan även goda. Denna tårta är full av härliga björnbär på en bädd av mandelmassa.
Instruktioner
- Börja med bottnen. Sätt ugnen på 200 grader. Smöra och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
- Riv mandelmassan. Blanda mandelmasserivet med äggvitorna till en smidig smet, gärna i en matberedare. Bred ut smeten i formen.
- Grädda mandelbottnen på galler i nedre delen av ugnen cirka 15 minuter. Låt bottnen kallna. Lossa bottnen från formen. Gör fyllningen. Tina björnbären om du använder frysta bär. Mixa björnbären med sockret, gärna i en matberedare. Blanda ner kesellan i bärmoset. Vispa grädden. Blanda ner den i fyllningen.
- Lägg tillbaka mandelbottnen med ovansidan nedåt i bakformen. Häll över björnbärsfyllningen. Låt tårtan stå i frysen minst 2 timmar. Lossa tårtan försiktigt från formen. Garnera med björnbär.
Publicerat den
5 november 2009
Liknande recept
Skriv kommentar