Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frusen björnbärstårta

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Björnbär är rika på C-vitaminer men bären är inte bara nyttiga utan även goda. Denna tårta är full av härliga björnbär på en bädd av mandelmassa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med bottnen. Sätt ugnen på 200 grader. Smöra och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  2. Riv mandelmassan. Blanda mandelmasserivet med äggvitorna till en smidig smet, gärna i en matberedare. Bred ut smeten i formen.
  3. Grädda mandelbottnen på galler i nedre delen av ugnen cirka 15 minuter. Låt bottnen kallna. Lossa bottnen från formen. Gör fyllningen. Tina björnbären om du använder frysta bär. Mixa björnbären med sockret, gärna i en matberedare. Blanda ner kesellan i bärmoset. Vispa grädden. Blanda ner den i fyllningen.
  4. Lägg tillbaka mandelbottnen med ovansidan nedåt i bakformen. Häll över björnbärsfyllningen. Låt tårtan stå i frysen minst 2 timmar. Lossa tårtan försiktigt från formen. Garnera med björnbär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.