Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frusen blåbär & citron cheesecake

(13 kommentarer)  
Skriv ut

Den som inte gillar blåbär eller citron kan byta ut det mot vad som helst! Byt bara ut bären till någon annas slags frukt/bär, eller ha i choklad bitar

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: Mixa kexen till smulor, blanda i smöret och tryck jämnt ut i formen (med löstagbar kant).
  2. Fyllning: Rör philadelphian, äggulorna, sockret och citronskalet till en jämn smet. Vispa grädden tills den är fast, och rör ner i ostsmeten. Vispa äggvitorna till ett fast skum, och vänd ner i smeten. mixa blåbären till en puré med en stavmixer eller liknande. Rör försiktigt i blåbärs purén med en sked lite slarvigt (det blir jättefint när man skär upp cheesecaken än bara en tråkig blå färg som man får när man blandar ordentligt). Häll allt försiktigt ovanpå kexsmulorna, och ställ formen i frysen i minst sex timmar, gärna över natten. Tina 20-30 min innan servering och servera med frukter! (Jag hade över lite blåbärs puré på cheesecaken precis innan servering.)

Liknande recept

Kommentarer (13)

  • Elignes 5 juni 2009

    Visst var den god, men cheesecake? Alla på kalaset sa "vilken god glass!". Så ja - jag kommer nog att göra den fler gånger, men när jag blir sugen på cheesecake väljer jag ett annat recept. (PS - jag gjorde den med jordgubbar och utan citron och det blev riktigt somrigt).

  • sara_bjorknert 4 september 2009

    såååååååååå god!

  • JulleRull 28 februari 2010

    Jättegod =)

  • ros 22 november 2010

    Hej! Tack snälla för att du dela med dig av detta goda recept på Frusen blåbär- och citron cheesecake Våra gäster och hela familjen ger dig en klar 5:a Ha det så gött! Mvh Ros

  • Doggeliten 24 januari 2011

    Hade stort kalas här hemma och cheesecaken gjorde verkligen succé.. SÅÅ himla god!!!

  • MajaZoya 14 februari 2011

    Mycket god och som alltid extra plus för att man kan göra den i förväg och ha i frysen.

  • Cossimossi 4 oktober 2011

    Jättegod efterrätt som gick hem även hos dem som inte tycker om cheesecake!!!

  • Thean1 2 september 2012

    Jättegod

  • tina_antonsson 26 november 2013

    Hur många räcker den till?

  • Biinii 6 december 2013

    Gjorde denna till min sambo på hans födelsedag. Väldigt god! Han gav den betyg 5/5! :)

  • Cassiopeya 2 juli 2014

    V͏͏i͏͏l͏͏k͏͏e͏͏n͏͏ g͏͏o͏͏d͏͏ c͏͏h͏͏e͏͏e͏͏s͏͏e͏͏c͏͏a͏͏k͏͏e͏͏!͏͏ M͏͏i͏͏n͏͏ n͏͏y͏͏a͏͏ f͏͏a͏͏v͏͏o͏͏r͏͏i͏͏t͏͏.͏͏ M͏͏å͏͏s͏͏t͏͏e͏͏ t͏͏e͏͏s͏͏t͏͏a͏͏ a͏͏t͏͏t͏͏ g͏͏ö͏͏r͏͏a͏͏ m͏͏e͏͏d͏͏ a͏͏n͏͏d͏͏r͏͏a͏͏ b͏͏ä͏͏r͏͏/͏͏f͏͏r͏͏u͏͏k͏͏t͏͏e͏͏r͏͏ o͏͏c͏͏k͏͏s͏͏å͏͏.͏͏ H͏͏ö͏͏g͏͏s͏͏t͏͏a͏͏ b͏͏e͏͏t͏͏y͏͏g͏͏ b͏͏l͏͏i͏͏r͏͏ d͏͏e͏͏t͏͏.͏͏ T͏͏a͏͏c͏͏k͏͏ f͏͏ö͏͏r͏͏ e͏͏t͏͏t͏͏ b͏͏r͏͏a͏͏ r͏͏e͏͏c͏͏e͏͏p͏͏t͏͏!͏͏

  • evaullabritt 2 april 2016

    Jag gjorde en LCHF-anpassning av detta recept med sötningsmedet i stället för socker och blandade nötter, mest valnöt i stället för digestivekex. Kakan blev jättegod men lite väl hårt frusen. Nästa gång tillsätter jag något akloholhaltigt för att förhindra alltför hård frysning. Tack för en bra receptidé.

  • Astrid Andersson 2 juni 2019

    Gjorde denna till en fest. Vet inte vad jag gjorde för fel. Tyckte jag följde receptet till punkt och pricka. Hade den i frysen i 2 dygn men den blev aldrig hård. Det rann ut när jag tog bort formen så vi fick skeda upp det. Skulle det kanske varit gelantin i fyllningen. Den var jättegod trots allt. Tänker göra ett nytt försök och hoppas på bättre tur.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.