En härlig jordgubbscheesecake med en söt marängbotten. Såklart kan man byta ut mot andra bär om man så önskar. Men jag tycker att jorgubbar passar väldigt fint, särskilt på sommaren!
Instruktioner
- Separera äggen och vispa äggvitorna till ett fast skum.
Lägg färskosten i en skål och mosa den. Vispa ner äggulorna i färskosten, en i taget. Vispa sedan ner socker och vaniljsocker. Blanda yoghurten med färskostsmeten. Vänd till sist försiktigt ner den vispade äggvitan. Vänd försiktigt ner bären i smeten.
- Tryck försiktigt ner marängbotten i en form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter. Det gör inget om marängbotten går lite sönder. Bred sedan över smeten. Ställ i frysen minst 4 timmar, gärna över natten. Ta ut i rumstemperatur lite innan den ska ätas. Garnera gärna med några jordgubbar och en kvist citronmelis.
Publicerat den
21 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar