- Serverar: 6-8 portioner
- Tid: 4 timmar 20 minuter
Skriv ut
Min "Mumsiga" Tårta att servera till kaffet...som man aldrig får nog av...när sista biten är tagen, ångrar man att man inte hade en till.
Om jag serverar den till efterrätt, bjuder jag ett glas portvin till.
Jag brukar ha några stycken på lut i frysen, (håller i ca 2 månader).
Instruktioner
- Ta fram tre stycken skålar
- Skål 1:
3 äggulor
85 g philadelphiaost
1½ dl socker
Detta vispas samman.
- Skål 2:
3 äggvitor
Vispas till hårt skum.
- Skål 3:
3 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
Detta vispas ...men inte för hårt.
- Blanda nu samman innehållet från skål 1 och 3, vänd sedan ner äggvitan från skål 2 (använd gärna en slickepott för att få in luft i smeten).
- Ta fram och använd en rund bakform med löstagbar kant, smörj formen.
Krossa 12-14 digestrivkex.
- Lägg ett lager med kex i botten av formen.
Lägg ett lager med smet.
Lägg ett lager med kex.
Till sist ett lager med smet.
- Ställ in i frysen minst 4 timmar.
Ta fram den ca ½ timme innan den ska ätas.
Garnera med vad du vill (jordgubbar, hallon. Jag brukar ta kiwi)
- Ät och njut!!! Mums!!
Publicerat den
24 november 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
skulle nog vilja veta lite mer hur .. När jag nu gjort dessa tre skålar. vilket lager ska vara först? eller ska de alla blandas till en smet?
jag har prövat detta receptet tidigare av nån annan oxå o då ska smetarna blandas ihop :-) skitgott!
det framgår tydligt att de ska blandas, eller har jag missfattat??
De tre skålarnas innehåll ska försisktigt röras ihop. Ja, minst sagt, MUUUMMMMS!!!
Va bra att jag hittade de rätta, mamma kom nämligen inte ihåg receptet ordentligt men hon sa att de var detta hon brukade göra=) Det ska bli gott^^ tack så mkt=)