Frusen chokladpaj

En paj som är lika god till efterrätt som till kaffet på maten.
Kakan bör tinas ca 20-30 minuter innan den ska ätas.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: paj
Betyg (0 röster)
Antal personer
6-8
Frusen chokladpaj

Ingredienser

4 dl finkrossade digestivekex
100 g smält smör

Fyllning:
400 g Philadelphiaost
1 dl socker
1 burk créme fraiche (2 dl)
3 ägg
200 g blockchoklad, mörk eller ljus

Garnering:
Vispad grädde
Bär och/eller frukt

Gör så här

Blanda de krossade kexen med det smälta smöret.
Kexen krossar du i matberedaren eller i mortel.

Tryck ut smeten i en form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter.
Ställ formen kallt.

Vispa ost, socker och créme fraiche tills det är krämigt.
Tillsätt ett ägg i taget och vispa kraftigt.
Smält chokladen över vattenbad eller i mikron.

Häll chokladen i en fin stråle ner i smeten.
Blanda väl och häll smeten i pajformen.
Ställ pajen i frysen i ca 4 timmar eller över natten.
Garnera med grädde och valfri frukt eller bär när pajen ska serveras.

Njut!
Visningar:
1523
Sparat:
47

LIKNANDE RECEPT

Chokladpaj recept
Fransk chokladp..
av Annafbg
över 2 månader
Kola- och chokl
av MrsC
över 2 månader
Chokladpaj
av ros
över 2 månader
Chokladpaj från
av Robjoo
över 2 månader
Mjölkchokladpaj
av tinah
över 2 månader
Kexchokladpaj..
av Ulrica
över 2 månader