Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frusen daimtårta

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Supergod som efterrätt eller till en enkel kopp kaffe

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och crème fraiche till en slät smet. Riv mandelmassa och bittermandel och tillsätt. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner. Bred ut smeten i en smord och bröad rund form med löstagbar kant, 22 cm. Grädda botten i 175 grader drygt 30 minuter. Låt den kallna. Vispa äggulor och florsocker till krämen.
  2. Vispa grädde och rör ner. Hacka daim grovt och tillsätt, men spara gärna lite till garnering. Bred krämen över botten. Strö lite hackad daim över tårtan. Frys den. Servera den halvtinad, efter ca 1 timme i kylskåp eller ½ timme i rumstemperatur.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Bagarn66 22 mars 2009

    För alla de som älskar godis passar detta bra...

  • Piri1000 29 juni 2010

    Helt klart ska jag testa denna. Lät super gott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.