- Serverar: 10 portioner
- Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut
Detta är en riktig höjdare. Räkna inte med att få något över...
Instruktioner
- Tillagningstiden är cirka 1 timme 20 minuter plus frystiden.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smörj och bröa en rund form med avtagbar kant.
- Mal mandeln fint.
Vispa äggvitorna till hårt skum.
Tillsätt sockret och blanda försiktigt ner den malda mandeln.
- Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 25-30 minuter.
Låt kakan svalna.
- Vispa äggulor och florsocker till en pösig smet.
Vispa grädden och blanda ner den.
Hacka dajmen och rör i den.
- Häll fyllningen över kakan i formen.
Ställ formen i frysen några timmar.
- Ta fram tårtan en liten stund före servering (den smälter ganska snabbt).
- Sikta över lite kakao eller garnera med dajm och kiwiklyftor.
Smaklig spis!
Publicerat den
2 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar