Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frusen daimtårta

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut

Detta är en riktig höjdare. Räkna inte med att få något över...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tillagningstiden är cirka 1 timme 20 minuter plus frystiden.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Smörj och bröa en rund form med avtagbar kant.
  4. Mal mandeln fint. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret och blanda försiktigt ner den malda mandeln.
  5. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 25-30 minuter. Låt kakan svalna.
  6. Vispa äggulor och florsocker till en pösig smet. Vispa grädden och blanda ner den. Hacka dajmen och rör i den.
  7. Häll fyllningen över kakan i formen. Ställ formen i frysen några timmar.
  8. Ta fram tårtan en liten stund före servering (den smälter ganska snabbt).
  9. Sikta över lite kakao eller garnera med dajm och kiwiklyftor. Smaklig spis!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.