Instruktioner
Maräng:
Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Blanda i 1.5 dl socker och vispa.Rör därefter ner bakpulvret.
Dela upp äggviteblandningen (jag brukar gör dem tallriksstora) på två plåtar och grädda i 125 grader ca 45 min. Byt plats på plåtarna och grädda 45 min. till. Låt marängen svalna och ta loss den försiktigt. Ibland vill marängen lätt spricka.
Glassen:
Vispa äggulorna pösigt tillsammans med 1 dl socker.
Vispa grädden och blanda den i äggulesmeten. Hacka daimen och blanda den i smeten. Lägg glassen mellan marängen och ovanpå marängen. Frys tårtan minst 6 timmar men helst över natten. Tag upp tårtan ca 20 minuter innan den ska serveras.
Brukar göra exakt detta så då behöver jag ju inte lägga ut receptet. Sååå god. Håller med , den godaste tårta jag någonsin ätit :=)
Har just marängbottnarna i ugnen =) Ska testa denna som efterrätt imorgon, härlig! Tror den kommer bli smaskens. Återkommer med betyg och kommentar när den är uppäten :D
Supergod! Hela familjen gillade den =)
Jättegod !
Fantastiskt god och mycket populär tårta, kommer nog bara bli den alla födelsedagar framöver! :)