Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frusen ingefärspaj

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Efter några timmar i frysen kan du servera denna goda glasstårta. Med ett sprött pajdegsskal och en gräddig kräm med smak av ingefära är den oemotståndlig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med pajdegen. Blanda mjöl, socker, matfettet skuret i bitar och äggula i en matberedare eller på bakbordet.
  2. Arbeta snabbt samman allt till en deg. Låt degen vila i kylen cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Tryck ut degen i en springform, ca 24 cm i diameter. Låt degen gå upp ca 3 cm på kanten. Nagga bottnen.
  4. Fäst en remsa av aluminiumfolie runt kanten så att degen inte glider ner under förgräddningen.
  5. Grädda pajskalet på galler i nedre delen av ugnen cirka 15 minuter. Flytta upp gallret en fals. Ta bort folieremsan. Grädda ytterligare 10 minuter. Låt det svalna.
  6. Gör fyllningen. Vispa äggulor och socker riktigt pösigt. Vispa grädden hårt. Blanda ner grädden i äggulevispet tillsammans med yoghurt och riven ingefära. Fyll pajskalet med fyllning. Låt pajen stå i frysen cirka tre timmar.
  7. Ta ut pajen cirka 30 minuter före servering. Låt den stå i kylen så blir det lättare att skära ut bitar. Lossa kanten på formen. Garnera ev pajen med valfria frukter och bär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.