Efter några timmar i frysen kan du servera denna goda glasstårta. Med ett sprött pajdegsskal och en gräddig kräm med smak av ingefära är den oemotståndlig.
Instruktioner
- Börja med pajdegen. Blanda mjöl, socker, matfettet skuret i bitar och äggula i en matberedare eller på bakbordet.
- Arbeta snabbt samman allt till en deg. Låt degen vila i kylen cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
- Tryck ut degen i en springform, ca 24 cm i diameter. Låt degen gå upp ca 3 cm på kanten. Nagga bottnen.
- Fäst en remsa av aluminiumfolie runt kanten så att degen inte glider ner under förgräddningen.
- Grädda pajskalet på galler i nedre delen av ugnen cirka 15 minuter. Flytta upp gallret en fals. Ta bort folieremsan. Grädda ytterligare 10 minuter. Låt det svalna.
- Gör fyllningen. Vispa äggulor och socker riktigt pösigt. Vispa grädden hårt. Blanda ner grädden i äggulevispet tillsammans med yoghurt och riven ingefära. Fyll pajskalet med fyllning. Låt pajen stå i frysen cirka tre timmar.
- Ta ut pajen cirka 30 minuter före servering. Låt den stå i kylen så blir det lättare att skära ut bitar. Lossa kanten på formen. Garnera ev pajen med valfria frukter och bär.
Publicerat den
3 mars 2010
Liknande recept
Skriv kommentar