Lätt att göra och ha i frysen att ta fram om man får oväntat besök.
Instruktioner
- Värm ugnen till 175 grader.
Lägg ett smort bakplåtspapper på en plåt.
- Vispa äggvitorna till hårt skum i en ren bunke. Rör ner sockret lite i taget. Tillsätt marsanpulvret försiktigt.
- Bred ut marängsmeten på bakplåtspapperet. Lämna ca 5 cm runt kanten eftersom marängen flyter ut.
- Grädda i 25-30 minuter.
- Stjälp upp marängen på ett rent bakplåtspapper och låt svalna något. Dra försiktigt bort bakplåtspapperet som den har svalnat på.
- Vispa grädden och bred den över marängen. Strö över blåbären. Rulla ihop marängen hårt ifrån långsidan med hjälp av bakplåtspapperet.
- Ta bort bakplåtspapperet och lägg rulltårtan i aluminiumfolie.
Låt den ligga i frysen i minst 3 timmar. Ta ut den en liten stund före serveringen och skär i skivor.
Publicerat den
20 juli 2009
Liknande recept
Skriv kommentar