Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frusen marängtårta

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Den är bara så god!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Klä en rund form med bakplåtspapper
  2. Vispa vitorna till hårt skum. Häll i hälften av sockret och vispa kraftigt i några minuter. Tillsätt resten av sockret. Vispa smeten blank och styv. Rör i maizenamjölet.
  3. Bred ut smeten i formen så att den går upp ca 4 cm runt kanten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 5 minuter. Stäng av ugnen och låt formen stå kvar tills ugnen är kall.
  4. Citronkräm: Riv det yttersta av citronskalet och pressa ur saften. Blanda skal och saft med gulorna och socker i en kastrull. Värm under ständig vispning utan att det kokar tills smeten är krämig. Ta från värmen och klicka i smöret lite i taget under vispning.
  5. Fyllning: Vispa grädde, socker och vaniljsocker ganska fast. Rör i kokosen, men spara lite till garnering. Bred citronkrämen på marängbottnen. Fyll på med kokosgrädden. Strö över lite kokos.
  6. Frys tårtan minst 3 timmar. Låt tina i kylskåp 40-60 minuter före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.