En riktig sommartårta, passar perfekt till midsommar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°. Rita 22 cm stora cirklar på tre bakplåtspapper och smöra och mjöla rundlar. Vispa äggvitor och socker vitt och pösigt. Bred ut smet i första cirklarna och spritsa ett par ringar uppåt längst ut så att det blir en skål. Bred ut resterande smet i de båda andra cirklarna. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna på galler.
- Vispa grädden och gelésockret till fast skum. Krossa den ena av marängbottnarna och blanda det mesta av krosset tillsammans med bären i grädden. Lägg fyllningen i "skålen" och lägg därefter på den sista bottnen som lock. Ställ i frysen i minst 5 timmar.
- Vid serveringen garneras tårtan med grädde, marängkross och färska bär. Dofta lite florsocker över marängtårtan.
Publicerat den
20 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar