Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frusen rabarberkräm på mandelkaka

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Tårtan kan med fördel lagas och stå helt klar i frysen i flera dagar före festen. Fläderblomssaft ger vårsmak åt mandelkakan och rabarber med mynta åt krämen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200º.
  2. Riv mandelmassan. Vispa mandelmassa och ägg poröst. Rör ner saften. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter.
  3. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min tills smeten stelnat och fått lite färg. Låt kakan svalna och ta den ur formen. Diska formen och lägg tillbaka den kalla kakan.
  4. Krämen: Skala ev rabarberna. Dela och skär dem i skivor. Lägg rabarber och socker i en kastrull. Låt sjuda ca 5 min. Häll rabarbern i en skål och låt den kallna.
  5. Låt gelatinet ligga i kallt vatten 5 min.
  6. Vispa äggulor, florsocker och vaniljsocker poröst.
  7. Vispa grädden och blanda med gräddfil.
  8. Ta upp gelatinet ur vattnet och låt det smälta på svag värme i en kastrull. Häll bort lite vätska från rabarbern. Rör ner det smälta gelatinet. Blanda sedan ner samtliga ingredienser till krämen.
  9. Fördela krämen över mandelkakan. Täck med folie och låt den stå i frysen minst 6 timmar. Ta av foliet och låt stå framme i rumstemperatur ca 1 tim före servering. Garnera med myntakvistar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.