Använd halvsmält glass som fyllning i rulltårtan och servera med bär på toppen. Tänk på att ta ut tårtan ur frysen 15 minuter innan servering
Instruktioner
- Ugn 200°
- Ta ut glassen ur frysen, är du långsam i baket så vänta en stund, glassen skall vara halvsmält när den bredas som fyllning i kakan.
- Vispa socker och ägg i minst 5 minuter med elvisp. Blanda i mjölk, rör ihop mjöl och bakpulver vid sidan och blanda ner i äggblandningen.
- Bred ut smeten på en plåt klädd med nonstick-ark eller smort och mjölat bakplåtspapper. Grädda i ugn 7–8 minuter tills smeten fått färg.
- Vänd direkt upp kakan på ett annat papper som strötts med strösocker. Låt svalna något medan du mosar jordgubbarna och rör samman med glassen.
- Bred ut glassen på kakan och rulla samman till rulltårta. Plasta in ordentligt och lägg in i frysen fram till servering. Ta ur frysen 15 minuter innan servering.
- Lycka till!
Publicerat den
28 juni 2010
Liknande recept
Skriv kommentar