Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frusen rulltårta med glass och bär

 
Skriv ut

Använd halvsmält glass som fyllning i rulltårtan och servera med bär på toppen. Tänk på att ta ut tårtan ur frysen 15 minuter innan servering

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200°
  2. Ta ut glassen ur frysen, är du långsam i baket så vänta en stund, glassen skall vara halvsmält när den bredas som fyllning i kakan.
  3. Vispa socker och ägg i minst 5 minuter med elvisp. Blanda i mjölk, rör ihop mjöl och bakpulver vid sidan och blanda ner i äggblandningen.
  4. Bred ut smeten på en plåt klädd med nonstick-ark eller smort och mjölat bakplåtspapper. Grädda i ugn 7–8 minuter tills smeten fått färg.
  5. Vänd direkt upp kakan på ett annat papper som strötts med strösocker. Låt svalna något medan du mosar jordgubbarna och rör samman med glassen.
  6. Bred ut glassen på kakan och rulla samman till rulltårta. Plasta in ordentligt och lägg in i frysen fram till servering. Ta ur frysen 15 minuter innan servering.
  7. Lycka till!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.