Rökt lax i skivor fylls med avokadokräm smaksatt med äpple.
Förbered och förvara i frysen.
Instruktioner
- Dela, kärna ur och gröp ut köttet ur avokadon.
Mosa avokadon och blanda med crème fraiche, limeskal och limejuice i en bunke.
Skala och finhacka löken. Skala, kärna ur och finhacka äpplet.
Finhacka 100 g kallrökt lax.
- Blanda lök, äpple och lax med avokadonröran. Krydda med cayennepeppar och 2 krm salt.
Lägg ut resten av laxskivorna lite omlott på två bitar plastfolie.
Lägg ut avokadokrämen som en sträng i mittten av varje laxbotten.
- Rulla ihop varje till en rulle med hjälp av plastfolien. Tvinna ihop sidorna som en smällkaramell.
Rullen ska bli hård och tät. Lägg rullarna minst 2 timmar i frysen.
- Rosta pinjenötterna i en torr het stekpanna under omrörning. Skär salladsärterna i strimlor på längden.
Blanda 3 msk olja, vinäger och honung till en dressing.
Krydda med 2 krm salt och 1 krm svartpeppar.
- Ta fram de frysta rullarna 1-3 timmar före servering, tiden beror på hur länge de legat i frysen.
Ta bort plastfolien och skär varje rulle i 6 skivor när de tinat så pass mycket att de går att skära i.
- Lägg laxbitarna på en tallrik och låt dem tina helt.
Fördela sallad och salladsärter på 6 tallrikar.
Lägg 2 laxbitar på varje tallrik. Ringla över dressingen och toppa med pinjenötterna.
Publicerat den
27 februari 2011
Liknande recept
Skriv kommentar