Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Salamipaj med spenat och fetaost

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En paj som passar både i vardag och festtider

Ingredienser

Instruktioner

Hacka samman kallt matfett med mjölet till en smulig massa. Arbeta gärna i matberedaren. Tillsätt vattnet och samla snabbt ihop till en deg. Lägg degen kallt ½ timme. Tumma ut degen i en låg pajform. Strö hälften av osten i pajformen. Varva sedan fryst spenat, de avrunna fetaosttärningarna, salamiskivor och resten av osten ovanpå. Vispa samman ägg och grädde och häll försiktigt smeten över de övriga ingredienserna i pajformen. Grädda i 175 grader i ca 30 minuter. Garnera sedan pajen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • bjuranna 22 januari 2013

    Väldigt smakrik och god! Lättarbetad deg. Min paj fick dock grädda i 50 min.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.