Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smördegsbakelser/apfelstrudel

 
  • Serverar: 1-2 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Lättgjorda smördegsbakelser med smak av apfelstrudel.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Låt smördegen tina. Hacka russin, nötter (el använd mandelspån om du har bråttom) och äpple. Blanda kanel, smör, socker och ev citron i en skål till fyllningen.
  2. Sporra ut smala strimlor på halva smördegsplattan. Skär strimlorna från kortsidan, mönstret ska bli som ett galler. Bred fyllningen på den andra halvan av plattan och lägg på frukt och nötter och vik över den sporrade delen, som ett lock.
  3. Pensla med uppvispat ägg och grädda i nedre delen av ugnen, 225 grader, i 8-10 minuter. Dekorera ev med citronmeliss. Servera med vaniljglass.
  4. Receptet är lätt att dubblera eller flerfaldiga och måttangivelserna är ungefärliga.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.