Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallon- och jordgubbssorbet med flädermarinerade jordgubbar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En svalkande god sorbet till sommaren soliga dagar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg gelatinet i en skål med kallt vatten ca 5 minuter.
  2. Koka ihop socker, vatten och glykos eller honung till en sockerlag, dra av kastrullen från plattan och lyft upp gelatinbladet ur vattnet. Lägg gelatinet i den varma sockerlagen och rör om.
  3. Blanda alla ingredienser. Kyl ner och kör i glassmaskin tills sorbeten är fryst. Det går även bra att frysa in en bunke i frysen, ta då fram bunken och vispa med en elvisp en gång i timmen i ca 5 timmar tills sorbeten är fryst. Skillnaden är att det blir större iskristaller i sorbeten om man vispar den med elvisp.
  4. Flädermarinerade jordgubbar: Koka ihop vatten och socker. Dra av från värmen och tillsätt citron och flädersaft. Låt svalna. Snoppa och dela jordgubbarna, lägg dem i lagen och låt dem ligga i ca 5-10 minuter.
  5. Servera med hallon- och jordgubbssorbet.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.