En svalkande god sorbet till sommaren soliga dagar.
Instruktioner
- Lägg gelatinet i en skål med kallt vatten ca 5 minuter.
- Koka ihop socker, vatten och glykos eller honung till en sockerlag, dra av kastrullen från plattan och lyft upp gelatinbladet ur vattnet. Lägg gelatinet i den varma sockerlagen och rör om.
- Blanda alla ingredienser. Kyl ner och kör i glassmaskin tills sorbeten är fryst. Det går även bra att frysa in en bunke i frysen, ta då fram bunken och vispa med en elvisp en gång i timmen i ca 5 timmar tills sorbeten är fryst. Skillnaden är att det blir större iskristaller i sorbeten om man vispar den med elvisp.
- Flädermarinerade jordgubbar:
Koka ihop vatten och socker. Dra av från värmen och tillsätt citron och flädersaft. Låt svalna.
Snoppa och dela jordgubbarna, lägg dem i lagen och låt dem ligga i ca 5-10 minuter.
- Servera med hallon- och jordgubbssorbet.
Publicerat den
10 juni 2009
Liknande recept
Skriv kommentar