Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Konjakskokta päron med mascarponecrème, pärongranité serverad med mandelbiscotti

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En riktig lyxdessert som är enklare att göra än man tror.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla ingredienser till lagen i en stor kastrull och låt koka upp. Skala päronen och holka ur kärnhuset underifrån. Koka päronen mjuka i lagen, ca 10 minuter beroende på mognad och päronsort. Känn med sticka.
  2. Lyft upp päronen. Sila lagen. Låt hälften av lagen kallna och frys in i den 6 timmar. Rör några gånger under tiden. Den andra hälften av lagen kokas ihop tills stora bubblor uppstår och den har en sirapsliknande konsistens. Låt kallna.
  3. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur kärnorna. Blanda dem med florsocker och mascarpone. Fyll krämen i en spritspåse och förvara i kylen.
  4. Ställ 8 snapsglas i i frysen. Ljumma päronen i mikron och fyll dem med mascarponecrème. Lägg upp päronen på tallrikar och ringla konjakssirapen över. Skrapa med en sked i den frysta lagen och fyll de små snapsglasen. Servera direkt med en skiva mandelbiscotti.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.