En riktig lyxdessert som är enklare att göra än man tror.
Instruktioner
- Blanda alla ingredienser till lagen i en stor kastrull och låt koka upp. Skala päronen och holka ur kärnhuset underifrån. Koka päronen mjuka i lagen, ca 10 minuter beroende på mognad och päronsort. Känn med sticka.
- Lyft upp päronen. Sila lagen. Låt hälften av lagen kallna och frys in i den 6 timmar. Rör några gånger under tiden. Den andra hälften av lagen kokas ihop tills stora bubblor uppstår och den har en sirapsliknande konsistens. Låt kallna.
- Dela vaniljstången på längden och skrapa ur kärnorna. Blanda dem med florsocker och mascarpone. Fyll krämen i en spritspåse och förvara i kylen.
- Ställ 8 snapsglas i i frysen. Ljumma päronen i mikron och fyll dem med mascarponecrème. Lägg upp päronen på tallrikar och ringla konjakssirapen över. Skrapa med en sked i den frysta lagen och fyll de små snapsglasen. Servera direkt med en skiva mandelbiscotti.
Publicerat den
24 januari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar