Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bärcheesecake med pepparkaka

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Ett av min hustru modifierat recept på en cheesecake som går att äta inte bara i juletid.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Krossa pepparkakorna i matberedare. Smält smöret och rör ner i smulorna.
  2. Tryck ut smulorna i en rund form med löstagbar botten som är 24 cm i diameter.
  3. Blanda kesellan, philadelphiaosten, sockret, majsstärkelsen och vaniljsockret med elvisp till en jämn smet.
  4. Vispa i äggen och tillsätt grädden under vispning. Smält chokladen i vattenbad och rör ner i smeten.
  5. Häll smeten i formen och strö över bären. Grädda i 200° ca 30 minuter.
  6. Stäng av ugnen och låt stå kvar i eftervärmen i 30 minuter. Ställ in kakan i kylen och låt stå i minst 4-5 timmar före servering. Servera med färska bär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.