- Serverar: 6-8 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Ett av min hustru modifierat recept på en cheesecake som går att äta inte bara i juletid.
Instruktioner
- Krossa pepparkakorna i matberedare. Smält smöret och rör ner i smulorna.
- Tryck ut smulorna i en rund form med löstagbar botten som är 24 cm i diameter.
- Blanda kesellan, philadelphiaosten, sockret, majsstärkelsen och vaniljsockret med
elvisp till en jämn smet.
- Vispa i äggen och tillsätt grädden under vispning. Smält chokladen i vattenbad och
rör ner i smeten.
- Häll smeten i formen och strö över bären. Grädda i 200° ca 30 minuter.
- Stäng av ugnen och låt stå kvar i eftervärmen i 30 minuter. Ställ in kakan i kylen
och låt stå i minst 4-5 timmar före servering.
Servera med färska bär.
Publicerat den
29 januari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar