- Serverar: 6 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
En riktigt lättlagad och god paj som passar vardag liksom helg.
Instruktioner
- Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa.
Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.
Tryck ut degen i en form med löstagbar kant ca.23 cm i diameter.
Nagga pajskalet med en gaffel och låt vila i kylen 30 min.
- Sätt ugnen på 200 grader.
Skär kycklingen i mindre bitar.
Salta och stek kycklingen i smör i en stekpanna.
Tillsätt purjolöken och låt den fräsa med.
Låt svalna något.
- Kärna ur paprikan och tärna den.
Skär bacon i mindre bitar.
Tryck ur överflödigt vatten ur spenaten (annars kan pajen bli för blöt).
Blanda ihop kyckling, purjolök, paprika, bacon, spenat, crème fraich, ägg, salt, peppar och hälften av osten.
- Förgrädda skalet i 10 minuter.
- Fördela blandningen i pajskalet och strö över resten av osten. Grädda i nedre delen av ugnen 35-40 minuter.
- Servera med en fräsch sallad.
Publicerat den
19 maj 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Otroligt gott och matigt! :)
Otroligt gott och mättande. Succe