Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frusen halloncheesecake i två lager

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Helt himmelsk. Den går helt enkelt inte att misslyckas med. Jättegod och fräsch, Utersluter du citronen blir smaken mer "gräddig"

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret. Mixa kexen med smöret. Tryck ut dem i en form med löstagbar kant.
  2. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Blanda ihop ost, florsocker, kesella, rivet skal av en halv lime och en citron samt pressad saft citronen.
  3. Krama ur gelatinbladen och värm dessa tills de smälter och droppa ner det smälta gelatinet i ostblandningen under kraftig omrörning. Bred ut massan i formen, strö över hallonen och frys in formen.
  4. Ta fram formen efter någon timme och bred över vaniljgräddglass och frys in igen. Ta fram cheesecaken ett tag innan servering. Dekorera med krossade maränger och några hallon.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • nova61 16 oktober 2008

    det står att man ska ha en ask philadelphia,men det finns både 100,200 och 300g askar. viken storlek ska det vara?

  • Lolan 16 oktober 2008

    Hej.. Jag använder 200g asken..

  • chlindgren 23 november 2008

    Totalt misslyckat då glassen smälte medan cheesecaken och hallonen var hårda som sten! Fick mikra pajen! Nästa gång tar jag ut cheesecaken minst en timme innan den ska ätas och lägger på glassen just innan vi äter.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.