Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingklubbor i ugn

(1 kommentar)  
  • Serverar: 3-4 portioner
Skriv ut

Enkelt, sköter sig själv. Man måste dock förbereda, genom att låta kycklingklubborna tina 1 dygn i kylskåp innan man tillreder dem. Såsen innehåller ingen grädde och blir mindre fet om man i stället för stekskyn använder buljongtärning och vatten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj en eldfast form eller långpanna med flytande margarin eller matolja.
  2. Blanda en marinad av matolja, soja, salt, vitpeppar och eventuell grillkrydda i en skål.
  3. Skölj de tinade kycklingklubborna ordentligt.
  4. Pensla dem med marinaden. Häll över eventuellt överbliven marinad över kycklingklubborna.
  5. Stek i 225 graders ugnsvärme i cirka 30 minuter. Kolla att inte köttsaften är röd- eller rosafärgad. Är den det, måste de stekas en stund till.
  6. Sås: Vispa ur formen med vatten och häll det i en kastrull. Fyll på med ytterligare vatten så det blir ca 5 dl. Eller lös upp en buljongtärning i 5 dl vatten. Lös upp vetemjölet i vatten och skaka om i en blandare, eller vispa ihop det. Häll blandningen i såsen och låt den koka upp. Låt koka sakta i 5 minuter. Tillsätt några droppar soja. Smaka av med salt och vitpeppar.
  7. Servera med kokt potatis eller kokt fullkornsris och en grönsallad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • lenabet 30 december 2010

    Gott och enkelt

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.