Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fryst äggtoddy

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

En lättlagad påskdessert som du har väntande i frysen när du tex har många gäster.

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Vispa äggulock och socker riktigt ljust och pösigt. Tillsätt konjak.
  2. 2. Fördela äggvispet i 12 portionsglas. Ställ dem i frysen minst 4 timmar.
  3. 3. Borsta och tvätta citronerna noga. Gör strimlor av det yttersta gula på skalet av citronerna, använd zestjärn om du har ett sådant.
  4. 4. Koka skalstrimlorna i lite vatten ca 5 min. Häll bort vattnet och låt skalet rinna av i en sil.
  5. 5. Häll 8 msk socker och 8 msk vatten i en kastrull. Låt det koka upp. Lägg i skalstrimlorna och låt dem koka ca 5 min. Låt kallna i lagen.
  6. 6. Garnera äggtoddyn med citronskalen strax före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.