Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fryst blåbärscheescake

 
Skriv ut

Väldigt, väldigt fräscht och gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula kexen fint och sprid ut hälften av smulorna i i botten på en pajform, 24-28 cm i diameter. Välj gärna en form med löstagbar kant så slipper du servera kakan i formen.
  2. Mosa blåbären tillsammans med socker, vanilj och färskost.
  3. Knäck äggen och separera vitor från gulor.
  4. Vispa ner äggulorna i blåbärsmoset.
  5. Vispa grädden för sig i en bunke.
  6. Vispa vitorna till hårt skum och vänd sedan ner den vispade grädden och därefter de vispade äggvitorna försiktigt i blåbärssmeten.
  7. Häll smeten i formen och strö resten av smulorna över ytan. Dekorera med några blåbär, täck med plastfolie och ställ i frysen över natten.
  8. Tag fram kakan ca. 30 min, och låt tina något i kylskåp innan den serveras.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.