Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fryst cheesecakelängd

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En krämig cheesecakefyllning med mandariner inrullad i en seg marängbotten. Och så lite ringlad choklad på toppen. Bättre sällskap till eftermiddagskaffet kan man väl knappast få? Ur Allers nr 2/10.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°. Markera en fyrkant, ca 25x25 cm, på ett bakplåtspapper.
  2. Låt äggvitorna stå framme en stund så att de blir rumstempererade. Ställ gulorna till fyllningen kylskåpskallt. Bryt mandelmassan i några mindre bitar och varva mandelmassa och nötter i mandelkvarn eller matberedare. Kör till en klumpfri blandning och blanda i potatismjölet.
  3. Vispa vitorna till ett fast, vitt skum med absolut rena redskap. Tillsätt sockret litet i taget under fortsatt vispning tills massan är blank och styv. Vänd varsamt ned nötblandningen.
  4. Fyll smeten i en spritspåse med en slät öppning och spritsa längsgående strängar tätt intill varandra. Det går också bra att breda ut smeten jämnt, men bottnen kan då spricka något då den senare rullas med fyllningen. Grädda bottnen i mitten av ugnen ca 12 minuter. Dra den nygräddade kakan av plåten och låt den kallna på bakgaller.
  5. Fyllning: Vispa äggulor och socker ljust och poröst. Vispa därefter grädden. Tillsätt philadelphiaosten i grädden och vispa lätt blandningen slät. Rör varsamt ned äggulesmeten och vaniljsockret i äggulesmeten.
  6. Vänd kakbottnen upp och ned på ett smörpapper och dra bort bakpapperet. Bred på ostfyllningen och strö över avrunna mandarinklyftor. Ställ hela bottnen fryskallt ca 30 minuter, så att fyllningen stelnar något. Då går det lättare att rulla samman den.
  7. Rulla samman bottnen så att de spritsade strängarna hamnar längs med tårtan. Ringla över litet smält choklad och pudra med kakao.
  8. Förpacka väl och ställ fryskallt.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • cecilialindblad 16 mars 2010

    låter gudomlig ska jagh bjuda föräldrargruppen på nästa vecka!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.