Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fryst chokladmaräng

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

För chokladälskare - dessert med spröd maräng och mjuk glass.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 150 grader. Vispa äggvitor och citronsaft till hårt skum. Blanda kakao och socker. Vispa ner det lite i taget. Rita 2 rundlar på bakplåtspapper med hjälp av en rund form, ca 23 cm i diameter. Bred ut smeten i rundlarna men lämna 2 cm eftersom bottnarna flyter ut något. Grädda i mitten av ugnen i ca 1 timme. Stäng av ugnen och låt dem stå kvar några timmar. Rör ihop äggulor, socker kakao och konjak. Vispa grädden hårt och rör ner äggsmet och Kesella. Lägg en marängbotten i formen. Bred ut glassmeten och lägg på den andra marängen. Låt glassen stå i frysen i minst 4 timmar. Sikta över kakao och servera med t ex marinerad frukt. Marinerad frukt: 400 g blandad frukt 1 1/2 msk balsamvinäger 4 msk florsocker Skär frukten i bitar. Blanda balsamvinäger och florsocker. Häll det över fruktsalladen och rör om.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • SDMaya 10 augusti 2008

    Mycket god, en dessert helt i min smak! Älskar Choklad och frukt ihop. Hade ingen konjak så jag tog punch istället, blev väldigt gott! Tack för ett toppen recept!

  • SEAbjrpn 12 augusti 2008

    Återigen tack för dina underbara recept. Kram/SEA

  • Lenkan 19 juni 2009

    Vet inte varför, men min blev mycket mörkare än din på bilden. Men den var riktigt god, inte så söt som jag hade trott, snarare lite bitter i smaken! Åt med vispad grädde och färska jordgubbar på midsommarafton

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.