Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fryst chokladmoussetårta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 4 timmar 30 minuter
Skriv ut

Så god, allt som behövs till en kopp kaffe.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Riv mandelmassan, tillsätt äggen och rör till en jämn och porös smet. Tillsätt kakaon mot slutet.
  2. Lägg en rundel av bakplåtspapper i botten av en rund form, ca 24 cm i diameter. Häll i smeten och bred ut den. Grädda i nedre delen av ugnen 15-20 minuter i 175 grader. Låt kakan svalna något. Stjälp upp den och ta bort pappret.
  3. Smält chokladen i vattenbad. Dela äggen i gulor och vitor. Rör ner en gula i taget i chokladen, därefter kallt kaffe och ev. konjak.
  4. Vispa vitorna till fast skum och vänd ner det. Vispa grädden och rör ner den till sist. Klä formen med plastfolie och lägg tillbaka den kalla tårtbottnen i formen. Häll i moussekrämen. Täck formen och låt den stå i frysen 4 timmar eller längre.
  5. Tårtan kommer bäst till sin rätt, nätt och jämnt tinad. Låt formen stå täckt i kylskåp ca 45 minuter eller lägg upp tårtan på fat och låt den stå i rumstemperatur ca 15 minuter.
  6. Garnera tårtan med flagad choklad och mandel.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • flabban 27 maj 2013

    Mycket god. Tre bitar försvann lätt ner i magen. Högsta betyg. Tack för ett bra recept.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.