Det här är en given succé. Du gör tårtan färdig i förväg och behöver bara ta fram den ur frysen en stund innan den ska serveras. Täck den noga med plast om den ska stå mer än någon dag i frysen. Använd gärna fin, mörk choklad.
Instruktioner
- Mixa en smuldeg av smör, socker och mjöl. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop degen. Tillsätt 1 msk vatten om degen känns för torr. Lägg degen i plastpåse i kylen 1 timme.
- Värm ugnen till 225°.
- Kavla ut degen och klä en pajform med löstagbar kant. Vik en smal remsa av aluminiumfolie över kanten, så degen inte glider ner och nagga bottnen.
- Grädda klart mitt i ugnen ca 20 minuter.
- Smält chokladen över knappt sjudande vattenbad.
- Vispa grädden tjock. Rör ner gulorna ett i sänder i den svalnade chokladen. Rör ut kaffepulvret i det heta vattnet. Tillsätt florsocker och kaffe och vänd försiktigt ner grädden.
- Blanda till en jämn smet och bred moussen över den kalla bottnen.
- Strö på chokladströssel och ställ tårtan i frysen.
- Servera den halvtinad.
Publicerat den
12 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar