Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fryst chokladmoussetårta

 
Skriv ut

Det här är en given succé. Du gör tårtan färdig i förväg och behöver bara ta fram den ur frysen en stund innan den ska serveras. Täck den noga med plast om den ska stå mer än någon dag i frysen. Använd gärna fin, mörk choklad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mixa en smuldeg av smör, socker och mjöl. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop degen. Tillsätt 1 msk vatten om degen känns för torr. Lägg degen i plastpåse i kylen 1 timme.
  2. Värm ugnen till 225°.
  3. Kavla ut degen och klä en pajform med löstagbar kant. Vik en smal remsa av aluminiumfolie över kanten, så degen inte glider ner och nagga bottnen.
  4. Grädda klart mitt i ugnen ca 20 minuter.
  5. Smält chokladen över knappt sjudande vattenbad.
  6. Vispa grädden tjock. Rör ner gulorna ett i sänder i den svalnade chokladen. Rör ut kaffepulvret i det heta vattnet. Tillsätt florsocker och kaffe och vänd försiktigt ner grädden.
  7. Blanda till en jämn smet och bred moussen över den kalla bottnen.
  8. Strö på chokladströssel och ställ tårtan i frysen.
  9. Servera den halvtinad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.