Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fryst chokladtårta med jordgubbar

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

En god tårta med vit blockchoklad och jordgubbar lätt att göra och bra att ha i frysen nu på sommaren.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa grädden kraftigt.
  2. Smällt blockchokladen i vattenbad och tillsätt 1 ägg i taget och vispa kraftigt. Blanda sedan i hälften av den vispade grädden.
  3. Häll smeten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm.
  4. Mixa jordgubbarna och tillsätt resten av grädden, florsocker och citronsaften. Bred ut krämen över chokladsmeten och dra med en gaffel så att skikten blandas med varandra,
  5. Önskar man bara chokladen i botten kan man frysa den en stund och sedan breda ut krämen ovanpå.
  6. Den skall stå i frysen minst 4 timmar innan den är klar. Ta ut den ca 30 minuter innan den ska ätas.
  7. Garnera med riven vit choklad och ev. jordgubbar.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • Groda93 23 juli 2010

    Ser jättegod måste testas :)

  • Norrskenet 2 juni 2011

    den hära ska jag göra till skolavslutningen´s fikat =)

  • Annrixa 16 juni 2011

    Rekommenderas starkt! De gånger jag har gjort den har den haft strykande åtgång! Fantastiskt god!

  • s4llyy 9 juli 2011

    super god gjorde den till ett barnkalas och den blev genast populär ,tack !

  • MixMaxA 27 oktober 2011

    Den blev jättegod! problemet vi hade var bara att jordgubbsdelen blev hårdare fryst än choklad delen eftersom det är mer vätska i den. Tips är att ha ett tårtfat med lite kant på eftersom den vita delen smälter fortare :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.