Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fryst citrontårta med jordgubbar

 
Skriv ut

Den perfekta kalastårtan som du kan göra långt i förväg och bara ta fram i god tid så att den blir lite tempererad. Du behöver inte någon glassmaskin, utan fryser den direkt i formen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant. Krossa skorporna i en mortel eller kör till grova smulor i en matberedare. Blanda smulorna med smöret och tryck ut till en jämn botten i formen.
  2. Vispa äggulor och socker pösigt. Blanda ner glykossirapen. Finriv skalet från citronen och blanda ner i äggsmeten. Pressa ur citronsaften. Vispa grädden. Blanda ner crème fraiche och den vispade grädden och smaksätt med ca 3 msk pressad citron till lagom syrlighet. Häll smeten i formen och täck formen väl. Frys i 4 timmar eller längre.
  3. Ta ut tårtan och lossa formen. Låt den gärna stå 30 minuter i kylen och sedan tempereras ytterligare en stund i rumstemperatur. Ansa jordgubbarna och skär dem i mindre bitar. Garnera tårtan med jordgubbar, några basilikablad och eventuellt några fläderblommor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.