Den perfekta kalastårtan som du kan göra långt i förväg och bara ta fram i god tid så att den blir lite tempererad. Du behöver inte någon glassmaskin, utan fryser den direkt i formen.
Instruktioner
- Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant. Krossa skorporna i en mortel eller kör till grova smulor i en matberedare. Blanda smulorna med smöret och tryck ut till en jämn botten i formen.
- Vispa äggulor och socker pösigt. Blanda ner glykossirapen. Finriv skalet från citronen och blanda ner i äggsmeten. Pressa ur citronsaften. Vispa grädden. Blanda ner crème fraiche och den vispade grädden och smaksätt med ca 3 msk pressad citron till lagom syrlighet. Häll smeten i formen och täck formen väl. Frys i 4 timmar eller längre.
- Ta ut tårtan och lossa formen. Låt den gärna stå 30 minuter i kylen och sedan tempereras ytterligare en stund i rumstemperatur. Ansa jordgubbarna och skär dem i mindre bitar. Garnera tårtan med jordgubbar, några basilikablad och eventuellt några fläderblommor.
Publicerat den
25 maj 2015
Liknande recept
Skriv kommentar