Frostigt och fasligt gott! Frozen cheesecake är ett fantastiskt bakverk. Passar suveränt att äta en varm sommardag!
Instruktioner
- Botten:
krossa digestivekexen genom att lägg dem i en plastpåse och rulla en kavel över tills de har blivit ett fint mjöl. Blanda digestivemjölet med det smälta smöret. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 22-24 cm i diameter.
- Hallon- och blåbärsfyllning:
Vispa ihop ricotta, färskost, grädde och socker tills smeten börjar tjockna något. Häll smeten i formen med digestivebotten. Rör ihop bären så att de går sönder lite. Rör ner bären i formen med en slickepott. Ställ in formen i frysen i minst 6 timmar.
- Garnering:
Ta ut cheesecaken ca 30 minuter före servering. Blanda ihop bären så att de går sönder lite och häll över.
Publicerat den
23 augusti 2015
Liknande recept
Skriv kommentar