Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fryst hallon- och blåbärscheesecake

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Frostigt och fasligt gott! Frozen cheesecake är ett fantastiskt bakverk. Passar suveränt att äta en varm sommardag!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: krossa digestivekexen genom att lägg dem i en plastpåse och rulla en kavel över tills de har blivit ett fint mjöl. Blanda digestivemjölet med det smälta smöret. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 22-24 cm i diameter.
  2. Hallon- och blåbärsfyllning: Vispa ihop ricotta, färskost, grädde och socker tills smeten börjar tjockna något. Häll smeten i formen med digestivebotten. Rör ihop bären så att de går sönder lite. Rör ner bären i formen med en slickepott. Ställ in formen i frysen i minst 6 timmar.
  3. Garnering: Ta ut cheesecaken ca 30 minuter före servering. Blanda ihop bären så att de går sönder lite och häll över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.