Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fryst hallonmousse på rulltårta

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Sommarköket ska verkligen vara enkelt och lättjefullt. Ibland får man ta hjälp av färdiga produkter och trolla lite så ingen anar det. Den här krämiga hallonmoussen med färskost breds ut över skivad färdigköpt rulltårta. Drömtårta eller vanlig rulltårta med syltfyllning är en smaksak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa äggulor och socker pösigt. Vispa i osten. Vispa grädden, tillsätt hallonen mot slutet så de fördelar sig i grädden. Blanda äggvisp och grädde.
  2. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Värm 1 dl av gräddsmeten i en liten kastrull. Ta från värmen och låt gelatinet smälta däri. RÖr ner gelatinet i gräddsmeten och vänd till sist ner hårt vispade äggvitor.
  3. Skär rulltårtan i 10 skivor. Lägg dem i en form med löstagbar kant, 26 cm i diameter. Häll på smeten. Täck över och frys minst 4 timmar. Låt stå en stund i rumstemperatur före servering.
  4. Garnera med hallon och mynta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.