Ljuvlig cheesecake och kladdkaka i ett. Farligt god är den!
Här är denna cheesecake dekorerad med jordgubbar som är doppade i vit choklad och kokos. Byt gärna ut den vita chokladen mot mörk om så önskas eller välj annan dekoration.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Bottnen:
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna i kastrullen och rör ihop det till en smet. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar hög kant, ca 24 cm i diameter.
Grädda kakan mitt i ugnen i 17-20 minuter. Låt den kallna men ta den inte ur formen.
- Fyllning:
Blanda ihop färskost, socker och vaniljsocker till en smet. Vispa ner äggulorna, en i taget. Vispa grädden och vänd ner den tillsammans med den hackade vita chokladen och de mosade jordgubbarna.
- Häll gräddsmeten över kladdkakebottnen. Täck över formen med plastfolie och frys den i ett par timmar. Dekorera gärna kakan med jordgubbar doppade i vit choklad och kokos.
Publicerat den
15 augusti 2014
Liknande recept
Skriv kommentar