Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fryst jordgubbscheesecake på kladdkakebotten

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Ljuvlig cheesecake och kladdkaka i ett. Farligt god är den! Här är denna cheesecake dekorerad med jordgubbar som är doppade i vit choklad och kokos. Byt gärna ut den vita chokladen mot mörk om så önskas eller välj annan dekoration.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Bottnen: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna i kastrullen och rör ihop det till en smet. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar hög kant, ca 24 cm i diameter. Grädda kakan mitt i ugnen i 17-20 minuter. Låt den kallna men ta den inte ur formen.
  3. Fyllning: Blanda ihop färskost, socker och vaniljsocker till en smet. Vispa ner äggulorna, en i taget. Vispa grädden och vänd ner den tillsammans med den hackade vita chokladen och de mosade jordgubbarna.
  4. Häll gräddsmeten över kladdkakebottnen. Täck över formen med plastfolie och frys den i ett par timmar. Dekorera gärna kakan med jordgubbar doppade i vit choklad och kokos.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.