Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fryst Kahlua Cheesecake

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Enkel och mumsig cheesecake!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Krossa kexen till fina smulor i en matberedare. Tillsätt flytande margarin och mixa till en massa. Tryck ut massan i en springform, 20 cm i diameter. Ställ in formen i frysen medan du gör fyllningen.
  2. Vispa färskost och florsocker fluffig och smidig med elvisp.
  3. Lös upp gelatinet i ½ dl kokande vatten. Lös sedan upp snabbkaffepulvret i 1 msk kokande vatten.
  4. Tillsätt kaffelikör, gelatin och kaffe i ostsmeten och vispa tills allt är väl blandat.
  5. Vispa grädden till mjuka toppar och vänd försiktigt ned gräddskummet i ostsmeten.
  6. Ta ut formen från frysen och häll fyllningen över den frysta kexbottnen. Låt cheesecaken stå i kylen över natten tills fyllningen stelnat.
  7. Dekorera varje tårtbit med spritsade gräddrosor och chokadskruvar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.