Enkel och mumsig cheesecake!
Instruktioner
- Krossa kexen till fina smulor i en matberedare. Tillsätt flytande margarin och mixa till en massa. Tryck ut massan i en springform, 20 cm i diameter. Ställ in formen i frysen medan du gör fyllningen.
- Vispa färskost och florsocker fluffig och smidig med elvisp.
- Lös upp gelatinet i ½ dl kokande vatten. Lös sedan upp snabbkaffepulvret i 1 msk kokande vatten.
- Tillsätt kaffelikör, gelatin och kaffe i ostsmeten och vispa tills allt är väl blandat.
- Vispa grädden till mjuka toppar och vänd försiktigt ned gräddskummet i ostsmeten.
- Ta ut formen från frysen och häll fyllningen över den frysta kexbottnen. Låt cheesecaken stå i kylen över natten tills fyllningen stelnat.
- Dekorera varje tårtbit med spritsade gräddrosor och chokadskruvar.
Publicerat den
22 maj 2010
Liknande recept
Skriv kommentar