Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fryst limetårta

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Enkel att göra i förväg och bara ta fram ur frysen till festen. Glutenfri

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Riv mandelmassan och dela äggen. Rör ner äggvitorna i mandelmassan. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter. Låt kakan kallna.
  3. Vispa grädden hårt. Vispa ner saft och rivet skal av 1 lime, florsocker och äggulor. Bred ut gräddblandningen över kakan i formen och frys i minst 4 timmar.
  4. Ta fram tårtan 30 minuter före servering. Garnera tårtan med limeskivor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.