Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fryst moussetårta med daim

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

När man blir många på kalaset är allt som går att förbereda tacksamt. Och att kunna plocka fram den här läckra tårtan ur frysen känns som rena rama lyxen!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Riv mandelmassan. Vispa i äggvitorna, en i taget, i mandelmassan. Blanda i kakao och apelsinskal. Bred ut smeten i en smord form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
  3. Grädda bottnen i nedre delen av ugnen ca 15 minuter. Låt kallna. Lossa kakan från formen men låt den ligga kvar i formen. Diska ringen och sätt tillbaka den.
  4. Fyllning: Vispa grädde, kaffepulver och florsocker riktigt tjockt. Vänd i äggulor, konjak och hackad daim. Bred fyllningen över bottnen. Täck och frys i minst 4 timmar.
  5. Vid servering: Ta ut tårtan i god tid och dekorera den med bär, strimlad mörk choklad och silverkulor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.