Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fryst rabarberdessert med jordgubbar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Nästan som en glassbomb är denna enkla dessert. Gör den dagen före eftersom den behöver stå minst 4 timmar i frysen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär rabarbern i tunna skivor. Blanda med sockret i en kastrull och låt smälta på svag värme. Låt kallna.
  2. Vispa samman äggulor och florsocker. Vispa vaniljvispen fast. Blanda den med äggsmeten och vänd ner rabarbern. Häll i en liten form och ställ i frysen över natten eller minst 4 timmar.
  3. Rensa och halvera jordgubbarna. Doppa formen i hett vatten och stjälp upp desserten på ett serveringsfat. Garnera med jordgubbarna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.