Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fryst Rocky Road Cheesecake

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Det här min absoluta favoritcheesecake! Den är ännu godare än sin bakta namne.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Krossa cookiesen till fina smulor i en matberedare och tillsätt smält smör. Mixa till en massa. Tryck ut massan i en springform, ca 20 cm i diameter. Ställ in formen i frysen medan du gör fyllningen.
  2. Blanda gelatin och vatten i en mugg. Låt pulvret stå och svälla 1 min.
  3. Vispa cream cheese, socker, kakaopulver och vaniljextrat smidig och poröst med elvisp.
  4. Lös upp gelatinet genom att sätta muggen i en kastrull med kokande vatten. Häll i gelatinet under fortsatt vispning.
  5. Rör ner valnötter och minimarshmallows.
  6. Vispa grädden till mjuka toppar och vänd i gräddskummet försiktigt i ostsmeten.
  7. Smält chokladen och ringla över cheesecaken. Låt cheesecaken stå kallt i kylskåp minst 4 tim före servering.
  8. Ät och njut!

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • imminn 5 april 2010

    Hej! Detta verkar ju vara vansinningt gott, men jag undrar om du fryser den innan servering? Jag lovar att komma med bedömning när jag har gjort den. Jag ska ha gäster nästa helg och tänker göra den då. Fortsatt trevlig helg önskar Imminn

  • ChmJ 7 april 2010

    Låter hur gott som helst! Men det står att man ska vispa grädden, men det står inte att det ska vara grädde i.... Hur mycket?

  • aris 13 september 2010

    Verkligen en smarrig cheesecake! Fast det var väldigt mycket gelatinpulver i, så smeten var svår att vispa och konsistensen på cheesecaken när den var klar var väldigt gummigaktig. Den smakade inte alls som vanlig cheesecakesmet brukar även om den var god. Nästa gång ska jag nog göra en vanlig cheesecakesmet med kakao i och inget gelatinpulver. Jag struntade också i de röda coctailbären, för sånna var så svåra att hitta, och blandade ner delade dumlekålor i smeten istället. Det blev jättegott!

  • korniiii 3 februari 2011

    Måste vara något fel på antalet mäng gelantinpulver och vatten. smeten gick inte alls att vispa när man hällde i gelantinet utan vart bara en hård klump!! vi fick sätta bunken i ett vattenbad för att ens kunna få loss den från visparna! Tacka vet jag gelantinblad.... Det står inte heller när man ska använda coctailbären. Näe inget recept jag kan rekommendera, hur den smakar återstår ju att se men det är INGET jag kommer göra igen iaf.

  • Okänd 4 november 2011

    Såg verkligen fram emot denna efterrätt. Men jag fick inte till det. Dom vuxna åt artigt men barnen ratade den. "Konstig" konsistens. Barnen åt bara av botten.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.