Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fryst snickerstårta

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Det här är utan tvekan den godaste glasstårtan! En favorit som har frälst både barn, ungdomar, vuxna och gamla. Galet god med digestivebotten, jordnötssmör, grädde, chokladsås och salta jordnötter. Perfekt att göra till många eller bara till dig själv. Du kan istället för frysen stoppa in den i kylen och du får då en fluffig, krämig moussetårta istället. Tårtan är mjölk- och glutenfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mixa digestivekexen till smulor i en matberedare. Smält smöret. Blanda kexsmulor med smör och tryck ut i en pajform eller springform. Ställ in formen i frysen så länge.
  2. Hacka chokladen fint och blanda med mjölk, kakao, jordnötssmör, sirap och salt i en kastrull. Smält ihop allt på svag värme tills du har en slät och blank kräm. Häll över i en skål och låt svalna något.
  3. Vispa grädden fast och fluffig. VÄnd ner chokladsmeten i grädden med hjälp av en slickepott. Fyll digestivebottnen med jordnötsmoussen och ställ in i frysen i ca 3 timmar.
  4. Ta ut tårtan 30 minuter innan servering och ringla över chokladsås samt strö över grovt hackade jordnötter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.