Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fudge med vit choklad och citron

 
  • Serverar: 50-60 portioner
Skriv ut

Vit fudge - hur god som helst! Låt chokladen och smöret smälta något i den varma kolan innan du börjar röra, då spricker inte fudgen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda socker, grädde, sirap och salt i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och koka utan lock 15-20 min tills smeten klarar kulprovet eller tills temperaturen är 122 grader. Tiden varierar beroende på hur stor kastrull man har. Rör i smeten ganska ofta.
  2. Ta kastrullen från värmen och låt smeten svalna något. Skär smöret i tärningar och hacka chokladen fint. Lägg ner det och citronskalet i kastrullen och rör försiktigt tills allt är blandat.
  3. Häll smeten i en form, ca 15x20 cm. Låt svalna. Skär eller klipp kolan i bitar innan den stelnat helt. Försvara svalt.
  4. Kulprov: Häll några droppar av smeten i kallt vatten och rulla till en kula som ska vara fast och hård.
  5. Tips: Låt chokladen och smöret smälta något i den varma kolan innan du börjar röra, då spricker inte fudgen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.