Vit fudge - hur god som helst! Låt chokladen och smöret smälta något i den varma kolan innan du börjar röra, då spricker inte fudgen.
Instruktioner
- Blanda socker, grädde, sirap och salt i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och koka utan lock 15-20 min tills smeten klarar kulprovet eller tills temperaturen är 122 grader.
Tiden varierar beroende på hur stor kastrull man har.
Rör i smeten ganska ofta.
- Ta kastrullen från värmen och låt smeten svalna något.
Skär smöret i tärningar och hacka chokladen fint.
Lägg ner det och citronskalet i kastrullen och rör försiktigt tills allt är blandat.
- Häll smeten i en form, ca 15x20 cm. Låt svalna. Skär eller klipp kolan i bitar innan den stelnat helt. Försvara svalt.
- Kulprov:
Häll några droppar av smeten i kallt vatten och rulla till en kula som ska vara fast och hård.
- Tips:
Låt chokladen och smöret smälta något i den varma kolan innan du börjar röra, då spricker inte fudgen.
Publicerat den
10 april 2011
Liknande recept
Skriv kommentar