En underbar fudgekaka, med seg och god fudge i krispigt skal. Vackert dekorerad med choklad i smakfullt mönster.
Instruktioner
- Hacka ihop smör, vetemjöl, havregryn, och socker i en matberedare till en deg. Låt den vila i kyl ca 20 min.
- Sätt ugnen på 200°.
- Kavla ut degen och klä en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Nagga pajskalet med en gaffel.
- Grädda i mitten av ugnen 15-20 min. Låt kallna.
- Smält smöret till fyllningen i en tjockbottnad vid kastrull. Tillsätt övriga ingredienser och rör tills sockret smält.
Koka upp och koka utan lock tills smeten klarar kulprovet eller temperaturen är 122°, ca 20 min.
- Låt fudgen svalna under omrörning tills den börjar bli trögflytande.
- Häll den i pajformen och jämna till den.
Låt stelna i rumstemperatur.
- Smält chokladen i mikro eller över vattenbad.
- Häll choklad i en spritspåse eller kraftig plastpåse.
Klipp ett litet hål i påsen och spritsa ut mönster som ett spindelnät på toppen.
- Kulprov:
Häll några droppar av smeten i kallt vatten och rulla till en kula som ska vara fast till hård.
Publicerat den
26 oktober 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Den blev inte som fudge mer som knäck.