Ett lite matigare och gott bröd till soppan eller frukosten som görs på rå potatis.
Servera gärna brödet med smör och en skiva ost.
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke. Riv potatisen grovt. Värm vattnet till ca 37 grader och lös upp jästen i vattnet. Tillsätt olja, kryddor, potatis och mjöl. Arbeta degen i maskin i ca 5 minuter och låt den jäsa under bakduk i 30 minuter.
- Forma bröden till en rund bulle, strö över lite mjöl och snitta ytan. Lägg brödet på en plåt med bakplåtspapper. Låt brödet jäsa i ytterligare 30 minuter under bakduk.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Spreja brödet med vatten och toppa det med havregryn. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Låt det svalna under en bakduk.
Publicerat den
9 oktober 2014
Liknande recept
Skriv kommentar