Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fullkornsbröd med fänkål

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Ett lite matigare och gott bröd till soppan eller frukosten som görs på rå potatis. Servera gärna brödet med smör och en skiva ost.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke. Riv potatisen grovt. Värm vattnet till ca 37 grader och lös upp jästen i vattnet. Tillsätt olja, kryddor, potatis och mjöl. Arbeta degen i maskin i ca 5 minuter och låt den jäsa under bakduk i 30 minuter.
  2. Forma bröden till en rund bulle, strö över lite mjöl och snitta ytan. Lägg brödet på en plåt med bakplåtspapper. Låt brödet jäsa i ytterligare 30 minuter under bakduk.
  3. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Spreja brödet med vatten och toppa det med havregryn. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Låt det svalna under en bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.