Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fullkornsscones med maskrosblommor

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Maskrosen är inte bara ett ogräs, den kan även vara en spännande ingrediens. Baka dessa ljuvliga rustika scones med maskrosblommor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Blanda dinkelmjöl, salt och bakpulver i en bunke. Rör in smöret till en grynig massa. Tillsätt yoghurt samt maskrosblommor.
  3. Klicka ut degen på en plåt med bakplåtspapper eller i muffinsformar och toppa med dinkelflingor. Grädda sconesen mitt i ugnen i 12-15 minuter.
  4. Servera dem nygräddade med smör och marmelad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.