Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fusk wienerbröd

(21 kommentarer)  
Fusk wienerbröd Fusk wienerbröd Fusk wienerbröd
  • Serverar: 50 portioner
Skriv ut

Goda och enkla wienerbröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör degen (som en vanlig bulldeg), låt jäsa i 30 minuter. Kavla ut till en rektangel formad platta, bred på margarinet, vik plattan dubbel, kavla lite grann. Skär remsor och snurra varje remsa (som när du tvinnar ett snöre), forma varje tvinnad remsa till en rund bulla. Låt jäsa i 40 minuter.
  2. Koka marsankrämen under tiden bullarna jäser. OBS tag av pannan med marsankrämen från spisen så fort den börjar bli lite tjock, annars risk att det bränns vid.
  3. När bullarna har jäst, pensla bullarna med uppvispat ägg och sätt en klick marsan på varje bulla. Grädda bullarna i 225 grader, 5-8 minuter. Låt svalna och ringla florsocker glasyr över bullarna.

Liknande recept

Kommentarer (21)

  • Tova-Clara 3 januari 2008

    Suupergoooda

  • Lena 10 januari 2008

    mmm alltså bara så otroligt goda./Lena

  • marinkovic 12 mars 2008

    Kunde inte spara detta recept i min kokbok,vet du varför????

  • tina62 4 april 2008

    Gjorde dessa idag. Superfina och goda. Riktiktiga bjudbullar! Snabbt in med dem i frysen annars försvinner de. Kunde tyvärr bara ge fem det fanns inte högre. /Tina

  • SDMaya 8 april 2008

    Jätte Goda. Dessa kommer jag baka fler gånger. Skickar med en bild...blev ju hur många som helst! :)

  • malincalla 3 maj 2008

    Gjorde dem idag efter att ha inhandlat ingredienserna som saknades. De är jättegoda i sig men jag saknar en smakbrytning i själva bullen så nästa gång tillsätter jag ett kryddmått salt i degspadet. Annars var dem jättegoda och dem ser verkligen ut precis som köpewienerbröd. Tack för ett bra recept som jag kommer använda många gånger! / Malin

  • brunkullan65 6 maj 2008

    Tyvärr inget jag kommer att göra igen. Pauline

  • carre007 7 juni 2008

    Gjorde dom till min son´s student och dom blev väldigt omtyckta. Så det blir högt betyg från mig. Jättegoda

  • LEDIVO 15 februari 2009

    De här blev riktigt goda, så jag gör helt klart dessa igen. Fem stjärnor från mig.

  • pytte24 11 mars 2009

    Hej Lena! Har bakat dina fusk wienerbröd för andra gången idag, de har gjort succé. Det blir höga och fina bullar, tack för receptet! / Pytte

  • flabban 28 juli 2009

    Enkla att baka och supergoda. Jag kavlade och vek degen tre gånger, vred degen ett kvarts varv och upprepade proceduren tre gånger, med smör som jag kavlade in varje gång, sen kunde man ta bort ordet fusk framför wienerbröd. Dom kommer jag att baka fler gånger. Betyg: 6 av 5 möjliga. Tack för ett bra recept.

  • yamahaha 26 februari 2010

    Undrar om degspadet skall vara varmt eller kallt ?

  • SEAbjrpn 26 februari 2010

    Tack för ett bra och lättgjort recept. Kram SEA

  • theresekvist 27 februari 2010

    Går det att frysa dom med fyllningen på?

  • lindath 1 mars 2010

    Dom blev jättefina och väldigt uppskattade!

  • lindath 3 april 2010

    Jättefina och goda bullar! Har uppskattats av alla som smakat:)

  • VericaP 9 juli 2010

    Ser ljuvliga ut, ska testas snarast!

  • cissi_nord 16 november 2010

    Dessa Fusk wienerbröd var helt underbara ! Full pott! alla älskade dom när ja bakade dom! Tack för ett superbra recept! :)

  • Tinna72 20 april 2011

    Jättegoda. Istället för att ringla glasyr på, smälte jag smör och doppade dem sedan i strösocker...också väldigt mumsigt !

  • Kakan1986 5 oktober 2011

    Mycket goda och uppskattade :) Dock hade jag inte florsocker hemma (!) så det blev ingen glasyr men de gick utmärkt att äta dom ändå, ikväll ska jag göra glasyr till dom så kanske det blir ännu bättre!

  • cattis08 21 april 2012

    Fantastiskt goda bullar som är lite extra fina och roliga att bjuda på. Tack för receptet.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.