Goda och enkla wienerbröd.
Instruktioner
- Gör degen (som en vanlig bulldeg), låt jäsa i 30 minuter.
Kavla ut till en rektangel formad platta, bred på margarinet, vik plattan dubbel, kavla lite grann.
Skär remsor och snurra varje remsa (som när du tvinnar ett snöre), forma varje tvinnad remsa till en rund bulla. Låt jäsa i 40 minuter.
- Koka marsankrämen under tiden bullarna jäser. OBS tag av pannan med marsankrämen från spisen så fort den börjar bli lite tjock, annars risk att det bränns vid.
- När bullarna har jäst, pensla bullarna med uppvispat ägg och sätt en klick marsan på varje bulla.
Grädda bullarna i 225 grader, 5-8 minuter. Låt svalna och ringla florsocker glasyr över bullarna.
Publicerat den
8 december 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Suupergoooda
mmm alltså bara så otroligt goda./Lena
Kunde inte spara detta recept i min kokbok,vet du varför????
Gjorde dessa idag. Superfina och goda. Riktiktiga bjudbullar! Snabbt in med dem i frysen annars försvinner de. Kunde tyvärr bara ge fem det fanns inte högre. /Tina
Jätte Goda. Dessa kommer jag baka fler gånger. Skickar med en bild...blev ju hur många som helst! :)
Gjorde dem idag efter att ha inhandlat ingredienserna som saknades. De är jättegoda i sig men jag saknar en smakbrytning i själva bullen så nästa gång tillsätter jag ett kryddmått salt i degspadet. Annars var dem jättegoda och dem ser verkligen ut precis som köpewienerbröd. Tack för ett bra recept som jag kommer använda många gånger! / Malin
Tyvärr inget jag kommer att göra igen. Pauline
Gjorde dom till min son´s student och dom blev väldigt omtyckta. Så det blir högt betyg från mig. Jättegoda
De här blev riktigt goda, så jag gör helt klart dessa igen. Fem stjärnor från mig.
Hej Lena! Har bakat dina fusk wienerbröd för andra gången idag, de har gjort succé. Det blir höga och fina bullar, tack för receptet! / Pytte
Enkla att baka och supergoda. Jag kavlade och vek degen tre gånger, vred degen ett kvarts varv och upprepade proceduren tre gånger, med smör som jag kavlade in varje gång, sen kunde man ta bort ordet fusk framför wienerbröd. Dom kommer jag att baka fler gånger. Betyg: 6 av 5 möjliga. Tack för ett bra recept.
Undrar om degspadet skall vara varmt eller kallt ?
Tack för ett bra och lättgjort recept. Kram SEA
Går det att frysa dom med fyllningen på?
Dom blev jättefina och väldigt uppskattade!
Jättefina och goda bullar! Har uppskattats av alla som smakat:)
Ser ljuvliga ut, ska testas snarast!
Dessa Fusk wienerbröd var helt underbara ! Full pott! alla älskade dom när ja bakade dom! Tack för ett superbra recept! :)
Jättegoda. Istället för att ringla glasyr på, smälte jag smör och doppade dem sedan i strösocker...också väldigt mumsigt !
Mycket goda och uppskattade :) Dock hade jag inte florsocker hemma (!) så det blev ingen glasyr men de gick utmärkt att äta dom ändå, ikväll ska jag göra glasyr till dom så kanske det blir ännu bättre!
Fantastiskt goda bullar som är lite extra fina och roliga att bjuda på. Tack för receptet.