Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxbakelse med avokado och äpple

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Rökt lax i skivor fylls med avokadokräm smaksatt med äpple. Förbered och förvara i frysen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela, kärna ur och gröp ut köttet ur avokadon. Mosa avokadon och blanda med crème fraiche, limeskal och limejuice i en bunke. Skala och finhacka löken. Skala, kärna ur och finhacka äpplet. Finhacka 100 g kallrökt lax.
  2. Blanda lök, äpple och lax med avokadonröran. Krydda med cayennepeppar och 2 krm salt. Lägg ut resten av laxskivorna lite omlott på två bitar plastfolie. Lägg ut avokadokrämen som en sträng i mittten av varje laxbotten.
  3. Rulla ihop varje till en rulle med hjälp av plastfolien. Tvinna ihop sidorna som en smällkaramell. Rullen ska bli hård och tät. Lägg rullarna minst 2 timmar i frysen.
  4. Rosta pinjenötterna i en torr het stekpanna under omrörning. Skär salladsärterna i strimlor på längden. Blanda 3 msk olja, vinäger och honung till en dressing. Krydda med 2 krm salt och 1 krm svartpeppar.
  5. Ta fram de frysta rullarna 1-3 timmar före servering, tiden beror på hur länge de legat i frysen. Ta bort plastfolien och skär varje rulle i 6 skivor när de tinat så pass mycket att de går att skära i.
  6. Lägg laxbitarna på en tallrik och låt dem tina helt. Fördela sallad och salladsärter på 6 tallrikar. Lägg 2 laxbitar på varje tallrik. Ringla över dressingen och toppa med pinjenötterna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.