Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fylld paprika i tomatsås

(6 kommentarer)  
Skriv ut

Ungersk rätt-Töltött paprika

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gröp ur paprikorna.
  2. Finhacka löken och fräs i het olja. Ställ åt sidan föt att svalna. Tillsätt fläskfärs, ris, ägg, salt, peppar, paprikapulver, persilja.
  3. Fyll paprikorna med färsblandningen (till ungefär 1 cm innanför kanten då fyllningen sväller under tillagningen).
  4. Låt tomatjuicen koka upp, och häll upp runt de fyllda paprikorna. Lägg lock på och låt koka klart på medelhög värme (ca 50 min).
  5. Ta upp paprikorna ur tomatsåsen.
  6. Värm upp smör och tillsätt mjöl och låt bli gyllene under ständig omrörning. Använd för att reda tomatsåsen och smaksätt sedan med socker(efter smak ca 2 msk)
  7. Lägg sedan försiktigt tillbaka de fyllda paprikorna i såsen och låt stå 10 minuter.
  8. Serveringsförslag: Gräddfil, färskt bröd (man doppar i)

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • grashoppan75 3 juli 2011

    Hej! Ska färsen, riset och ägget vara rått när det blandas med det andra och fylls i paprikorna?

  • susie_q 3 juli 2011

    hej jag brukar ha bollar av köttfärs i också. :) det här är super gott!

  • Magdolna 3 juli 2011

    Hej! Till.. susie_q... Jag brukar också.... paprika är inte mina barns favorit. Till.. grashoppan75... Alla ingredienserna ska vara råa

  • FruKarlsson 3 juli 2011

    Den här rätten är en av mina favoriter Mina morföräldrar är från Ungern och vi äter den ganska ofta, blir aldrig trött på den.

  • BitteWien 7 juli 2011

    Servus från Österrike! Här gör vi också mycket fylld paprika, vi är ju grannar till Ungern. Jag gör ofta lite annorlund, lite försvenskat kanske? jag använder de gula milda paprikorna och halverar dem på längden, fyller med maltet kött, blandat, som till köttbullar, också in i ugnen, då får köttet en härlig skorpa! Jag gör såsen av färska solmogna tomater ( när jag har i trädgården) annars av tomater på burk eller krossade. Den såsen blir kraftigare än på juice. Bra att frysa. Hälsningar Birgitta

  • heartfriend 18 juli 2011

    Mor gjorde ofta denna. Jag ska testa att göra den på vegetariskt vis, då jag inte äter kött längre. Men jag tyckte väldigt mycket om den när jag åt kött, helt klart en femma.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.